Vlog: Hoe onze gevestigde orde omgaat met de kwaliteit van leven

Aan de hand van een metafoor reikt Wim van Dinten een manier van kijken aan, waarmee je gaat herkennen hoe onze gevestigde orde omgaat met kwaliteit van leven.

Hoe dat kan veranderen houd je van ons tegoed. In 2022 verschijnen interviews, nieuwe vlogs en ons nieuwe boek.

#samenleving #kwaliteitvanleven #democratie #visie #mesaverde #watzijnwekwijtgeraakt #technologie #onderwijs #covid #wisselwerking #media #desmondtutu #bluswerk #complexiteit #wimvandinten

Deze vlog is ook als podcast te beluisteren.

Wil je voortaan onze nieuwsbrief ontvangen?

2 reacties

 • De urgentie voor het nieuwe boek wordt steeds groter.
  Ik heb alle boeken over ori├źntaties etc en kan bijna niet wachten op de volgende.

  • Dag Albert,

   Het gevoel dat je beschrijft deel ik.

   Het boek beslaat drie delen. Het eerste gaat over vormen van betekenisgeving, het tweede over evoluties in betekenisgeving en het derde hoe we uit de toestand zouden kunnen ontsnappen die is ontstaan. Vertrekpunt is de westerse wereld. Het boek moet tijdloos zijn en niet ervaren worden als utopie. Tegelijkertijd brengt het zoveel nieuw inzicht dat we ons uiterste best doen om mensen niet af te schrikken. We denken dat we het Voorwoord apart uitbrengen zodat bekend wordt wat onder de titel Realiteit en Werkelijkheid verborgen is. We hopen dat Voorwoord voor de vakanties uit te kunnen brengen en na de vakantie het boek. Er komen als begeleiding interviews uit op video en vlogs. Nog een paar maanden en dan treden we ermee naar buiten.

   Dank voor je belangstelling.

   Hgrt,

   Wim van Dinten

Laat een reactie achter