Zoek de oorzaak

foto door Tomatogo, Singapore op RGBStock.com
Geschreven door Nicolien Pul

Nica huilt aan een stuk door. Eric probeert haar te troosten. Ik pak het ‘Oei, ik groei’ boek erbij: zou ze in haar sprongetje zitten?

Nica is even stil, maar begint weer. “Who did you see this afternoon? Where have you been?” Nou gewoon, bij het boekingskantoor en een stukje gelopen naar het volgende strand. “Hon, you know it is not good to go to that area at the end of the day!” Mijn Baby-centre app noemt ‘colic’: kleine baby’s huilen vaak eind van de dag. Wetenschappers hebben nog steeds geen oorzaak gevonden. Zou dat het zijn? Of toch dat boertje? “Can you put some Manzanilla oil on her head?” vraagt Eric en daarna vraagt hij of er soms vreemde mensen tegen haar gepraat hebben.

Hoe verschillend gaan Eric en ik met het huilen van Nica om. Ik zoek een gedefinieerde oorzaak in mijn boeken en apps en sta daarmee in rationele betekenisgeving, terwijl Eric met veel meer evolutionaire betekenisgeving ervan overtuigd is dat invloeden op haar werken die we niet kennen maar die er wel zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter