BKR-registratie voor een overledene

Zie meer s
Picture of Erik Visser
Dienstverlening. Betekent dat in de praktijk vooral regels volgen of juist de dingen doen waar je een ander mee helpt?

Meneer Bakker die vorig jaar overleed wordt postuum aangemeld bij het BKR. Mevrouw Bakker las dat vorige week in een aan hem geadresseerde brief van de bank: er moest naar de bank gebeld worden om tot een oplossing te komen.

Een half jaar voor zijn overlijden kwamen schulden aan het licht. De familie trof in de maanden daarna afbetalingsregelingen, ook met de bank.

Hun dochter belde om de bank te vertellen dat de bank al met een betalingsregeling had ingestemd. De bankmedewerker antwoordde dat dit de wet was: wie zijn schuld niet tijdig betaalt wordt geregistreerd. Best handig vond hij, want nu werd mevrouw Bakker zelf niet aangemeld.

De bank had na kort onderzoek kunnen voorzien dat deze problemen zouden ontstaan toen meneer Bakker er een rekening opende. Hij kreeg echter allerlei financieringsmogelijkheden voorgelegd. Als banken deze dingen kunnen doen danwel nalaten en toch blijven bestaan, wat zou er dan allemaal mogelijk zijn als zij mensen daadwerkelijk zouden helpen?

BKR
Picsues op Pixabay.com
Deel deze post
Erik Visser
Erik Visser is bedrijfskundige. Hij is vijftien jaar werkzaam in de zorg en hulpverlening, steeds vanuit de patiëntenbeweging in bestuurs- en advies- en managementfuncties en inmiddels ook als zelfstandige. Erik Visser is docent bij Sezen Academy en begeleider bij Bascole. Is vertrouwd met een grote variëteit van situaties en omstandigheden waarin mensen afhankelijk worden van hulpverlening. Wordt gedreven door wat hulpverlening met mensen doet en hoe hulpverlening echt helpend kan zijn. Wil eraan bijdragen dat organisaties en hulpverleners kunnen doen waarvoor de omgeving hen nodig heeft, en dat de context waarin zij werken daarop ingericht raakt.
Lees andere s: