Gehoord maar niet geluisterd

basketbal niet geluisterd
Jush on Pixabay
Geschreven door Imelda Schouten

Een groep jongens speelde graag buiten basketbal. Het veldje werd intensief gebruikt, maar er lagen inmiddels wat tegels los, de ene paal stond steeds schever.

De gemeente had breed gecommuniceerd dat ze meer naar de vragen en wensen van burgers wilde luisteren. Wat hadden ze nodig? De jongens vroegen of er misschien wat nieuwe tegels konden komen en de paal weer werd rechtgezet.

De gemeente reageerde enthousiast op de vraag van de jongens. Zo’n burgervraag was nou precies wat ze bedoelde. Er was geld. Ambtenaren deden buurtonderzoek. Ze maakten een plan voor het veldje. Alles ging op de schop. Er kwam een voetbalkooi, nieuwe ondergrond, extra bankjes en een vandalismebestendige afvalbak, en verderop een houten speelinstallatie voor de kleinsten. Trots opende de wethouder het nieuwe terrein. De jongens stonden er wat bedremmeld bij. Hun veldje, omgetoverd tot multifunctioneel speelparadijs. Gelukkig stonden er ook nog ergens nieuwe basketbalpalen. De gemeente had hen wel gehoord, maar niet zo erg geluisterd.

[wysija_form id=”2″]

Nieuwe #Aardnootjes verschijnen ook via Twitter.

Laat een reactie achter