Klimaat (3)

Klimaat 3
By Jarmoluk on Pixabay
Geschreven door Wim van Dinten

In mijn omgeving ken ik niemand die niet bezorgd is over onze manier van leven.

Iedereen beseft dat de opwarming van de aarde daar één van de uitkomsten van is. Ze vragen zich af: wat is de kern van ons probleem?

In elke wisselwerking ligt potentie tot evolutie besloten. Elke vorm van leven is er een uitkomst van. Wie zo kijkt, verbindt verschijnselen in een evolutionair patroon (evolutionaire betekenisgeving).

Inmiddels wil een westerse organiserende elite samenlevingen opbouwen die op rechtsregels en systemen zijn gebaseerd en waarin alle betekenis in geld wordt uitgedrukt. Wisselwerking is voor hen onveilig als die niet door overheden wordt gecontroleerd of als oorzaak-gevolgrelaties ver te zoeken zijn. Bij hen is het herkennen van evolutionaire betekenisgeving verloren geraakt. Mensen aan de voet van de samenleving voelen dat, maar hoe breng je het onder woorden?

Het negeren van evolutionaire betekenisgeving is niet alleen als milieueffect terug te vinden. Je ziet dat een elite in de hoek van geestelijke gezondheid net zo met de geest van mensen omgaat als de organiserende elite met het milieu.

Verlies van herkenning van evolutionaire betekenisgeving is de kern van ons probleem.

Laat een reactie achter