Milieuproblemen, hoezo?

milieuproblemen
wolk9 op pixabay.com
Geschreven door Wim van Dinten

In Kaapverdië worden nieuwe hotelcomplexen gebouwd.

Op het eiland Sal komen er twee die de capaciteit met 25% verhogen. Sal is een zandplaat met een bergje. Het warme klimaat tijdens onze winter is voor toeristen aantrekkelijk. Het is er een aantal maanden erg heet en er valt weinig regen.

Bij watertekort wordt zeewater ontzild. Het kost veel energie. Brandstof en alle voedsel – op vis na – wordt geïmporteerd.

Maar er is geen tekort aan natuurlijke energiebronnen. Het eiland leent zich voor grootschalig gebruik van zonnecellen. Maar nee, nauwelijks, ook niet op nieuwbouw. De waterspiegel zal stijgen, maar daar lijken bouwers niet in te geloven. Je zou er groenten kunnen verbouwen als landbouwsubsidies zouden verdwijnen en de transportkosten uit Afrika, Europa en Brazilië hoger zouden zijn. Maar dan komt er wellicht ook geen toerist meer.

Ze leven en werken hier nog als in de vorige eeuw. Milieuproblemen lijken niet te bestaan. Hier beleef je in een notendop hoe totaal we ons leven moeten veranderen om milieuproblemen effectief aan te pakken.

[wysija_form id=”2″]

Nieuwe #aardnootjes verschijnen ook via Twitter.

Laat een reactie achter