Van de drup in de regen

foto gratisography.com
Geschreven door Nicolien Pul

M’n vader gaat wandelen. De iPad wordt erbij gehaald.

“Wat doe ik: paraplu mee of niet? Bij Buienradar gaat die enorme bui ver langs, maar op Weeronline komt de regen hier…”. Mijn ouders bestuderen het schermpje en na discussie besluit m’n vader tot een kleine paraplu. Verbolgen en nat komt hij een paar uur later terug: “Het is maar goed dat ik die paraplu heb meegenomen!”

Onze laatste maand voor vertrek naar Nederland was in de Filippijnen het regenseizoen begonnen. Daar keek ik omhoog als ik merkte dat de zon verdween.
Eric komt binnen: “Hon, I think it is going to rain.” Ik hang de was onder het afdak. De eerste spetters vallen en al snel regent het dat het giet. Eric zet wat teilen neer, extra water opvangen na de lange droogte kan nooit kwaad. De flinke buien houden die dag na 2 uur op.

Welke kant kijk jij op bij een mogelijke bui? Speelt de situatie van dat moment daarin een rol?

Laat een reactie achter