Dit was het nieuws

Dit was het nieuws
Lusi on rgbstock
Geschreven door Nicolien Pul

Ik loop V&D in Leiden binnen en verbaas me over de compleet andere weg die ze zijn ingeslagen.

Tot de beveiligingsbeambte mij vertelt dat ik niet bij V&D ben want die is failliet… Oops! Na acht maanden in de Filippijnen doe ik hier onverwachtse ontdekkingen. Zo vroeg ik bij de Lidl of het briefje van €20,- soms nep was en wist ik niet dat Johan Cruijf was overleden.
Ik kreeg wel eens wat mee wanneer ik m’n moeder sprak via Skype, maar dat waren vooral nieuwtjes/roddels dichtbij huis of hele ernstige zoals de aanslag met de vrachtwagen in Nice.

Nu ik weer een tijdje in Nederland ben, kijk ik graag om 8 uur naar het nieuws. Het valt me op hoe gemakkelijk je meebeweegt in de omgeving waar je bent. En het doet er voor mij blijkbaar veel minder toe of dat m’n vaderland is of duizenden kilometers verderop: de andere plek verdwijnt eenvoudig uit zicht.

[wysija_form id=”2″]

Nieuwe #aardnootjes verschijnen ook via Twitter.

Laat een reactie achter