Een nieuwe generatie

generatie
foto: Uroburos op Pixabay.com
Geschreven door Erik Visser

Een docent op een middelbare school merkt dat zijn leerlingen anders zijn dan hij op die leeftijd.

“In mijn HAVO 4 klas zit iedereen er maandag fris bij. Vroeger maakte ik zelf vaak mee dat je na een weekend stappen maandag moest bijkomen. Als ik dan vraag wat ze in het weekend doen zeggen ze: huiswerk maken, gamen en YouTube kijken (beide al of niet bij vrienden), sporten. Eigenlijk vind ik het wel wennen en zou je willen dat ze meer pit hebben, het is zo braaf. Het zijn verder prima gasten, hoor. Erg gedreven ook. En ze zijn erg bezig met hun loopbaan, hebben niet zelden ook al een carrièredoel voor zichzelf voor ogen. Nou, daar hóórde je bijna niemand over toen wij op de middelbare school zaten. Het is de nieuwe generatie.”

In hoeverre zouden wij ook zo geweest zijn als we in deze tijd zouden opgroeien?

1 reactie

  • Zeer herkenbaar en ik denk dat de economische malheur van de laarste jaren een belangrijke rol speelt. Zelf begin ik in 1980 te studeren. Vrijwel niemand dacht na over wat je daarna ging doen. In 1987 studeerde ik af en vind zoals velen niet direct een baan. Een 18-jarig meisje dat ik in de kennismakingstijd sprak vertekde me dat ze bij de Europese Commissie wilde gaan werken, waarop ik zei dat talen daarvoor ook wel erg belangrijk zijn. Tot mijn verbazing antwoorde ze zixh ook voor een cursus bij de Alliance Francaise te hebben ingeschreven.

Laat een reactie achter