Lasagne

Zie meer s
Picture of Imelda Schouten
De camera liep. Hoopvol keek ze de journalist aan.

Talloze mensen zouden dit gaan zien. Er waren miljoenen mee gemoeid. Dit was het moment van de waarheid. Maanden van productontwikkeling waren eroverheen gegaan.

Ze had alles uit de kast getrokken voor deze lasagne. Glutenvrij, zuivelvrij, vegetarisch.

De journalist nam een hap. Maar alles wat lasagne lekker maakt, zat er niet in. De smeltende pittige kaas, het gehakttomatenmengsel, de bite van pasta zoals alleen goede pasta heeft, de béchamelsaus die alles met elkaar verbond. Het gezicht van de Britse journalist sprak boekdelen.

Zoals het Britten betaamt bleef ze hoffelijk. Ze kraakte het nieuwe product niet af, maar prees de traditionele variant (ondanks dat het een magnetronmaaltijd was), de hemel in. Maar haar boodschap was duidelijk: hoe open sta je in de wereld? Kun je gewoon accepteren dat je óf echte lasagne eet, of anders gewoon niet?

lasagne
Ritae on Pixabay
Deel deze post
Imelda Schouten
Als geen ander is Imelda Schouten in staat te herkennen wat iemand beweegt en dat over te dragen. Ze begeleidt politiemensen, artsen en verpleegkundigen die de context van hun cliënten bij hun therapie of begeleiding willen betrekken. Samen met Wim van Dinten schreef ze Zijn zij gek of ben ik het? (2008), Voorbij het vanzelfsprekende (2014) en Realiteit en werkelijkheid (2022). Ze doceert bij de Sezen Academy en adviseert organisaties die willen transformeren naar contextgedreven werken en organiseren.
Lees andere s: