Bedtijd!

Zie meer s
John de Vegt
Klokslag 21.00 uur schalt er een liedje over de camping.

Een mannenstem kondigt de ‘liebe Kinder’ aan dat het Sandmännchen ‘wieder da’ is en hij wenst de kinderen een goede nacht. “Und jetzt swussj, swussj: in das Bettchen!” De luidsprekers staan in alle windrichtingen opgesteld; de kinderen in het naastliggende dorp kunnen ook weten dat het bedtijd is.

En wat voor kinderen goed is, is ook goed voor volwassenen. De stem besluit: “An unsere erwachsene Gäste teilen wir mit, daβ in einer Stunde die Nachtruhe beginnt. Gute Nacht, Nacht, Nacht!”

De komende weken zal ik dit iedere avond horen en ik zie dat het vrij snel ook echt rustig wordt op de camping.

Maar hoe kan het dat ik net als twee jaar geleden die onweerstaanbare neiging voel om over een uur of wat de camping over te gaan, gewapend met een pan en een lepel?

bedtijd
Clker-free-vector-images op Pixabay
Deel deze post
John de Vegt
In zijn rol als gebiedscoördinator bij de gemeente Coevorden ontmoet John vele mensen en probeert hij mensen en hun ideeën met elkaar te verbinden. Het komt voor hem aan op waarnemen en een open houding naar wat mensen beweegt. Serieus nemen van de context en van daaruit handelen, zodat mensen zelf in staat zijn om iets te realiseren. Geloof in de zeggingskracht van de Bijbel is voor hem een belangrijke drijfveer voor elke dag. Blijf je verwonderen houdt hij zichzelf voor: de werkelijkheid is dikwijls anders dan je durft aan te nemen of wat je wordt aangereikt. Door het schrijven van korte verhalen geeft John woorden aan deze verwondering.
Lees andere s: