Niet te geloven!

Zie meer s
Picture of Imelda Schouten
Met stip was dat de uitspraak van de afgelopen twee weken.

Na een verkiezing waarin opiniepeilers, politici en journalisten continu over de ‘stabiele’ voorsprong van Clinton spraken. Felicitaties en positieve beschouwingen over haar lagen al klaar, terwijl nog niks was beslist. Maar de mainstream media deden er niks mee.

‘Niet te geloven’ associeert met: ‘Dit is niet wat ik wil. Als ik dat maar hard genoeg zeg, zal het niet gebeuren.’ Nogal wat media vertrouwden op dit propagandamodel: kiezers nemen de lijn die in de propaganda wordt voorgelegd. Omdat dit lang zo werkte, gingen ze steeds harder uit van zichzelf, hadden geen oog meer voor wat in de samenleving ontstond. Want iedereen gaat meer van zichzelf uit, iedereen wordt zelfreferentiëler en laat zich steeds minder aanpraten wat goed is.

‘Niet te geloven’ heeft ook te maken met: je niet kunnen voorstellen wat er echt gebeurt. Als je betekenisgeving niet herkent in menselijk gedrag, reken maar dat je de komende maanden nog meer ongelooflijke situaties zult tegenkomen.

Niet te geloven!
Clker-Free-Vector-Images on pixabay
Deel deze post
Imelda Schouten
Als geen ander is Imelda Schouten in staat te herkennen wat iemand beweegt en dat over te dragen. Ze begeleidt politiemensen, artsen en verpleegkundigen die de context van hun cliënten bij hun therapie of begeleiding willen betrekken. Samen met Wim van Dinten schreef ze Zijn zij gek of ben ik het? (2008), Voorbij het vanzelfsprekende (2014) en Realiteit en werkelijkheid (2022). Ze doceert bij de Sezen Academy en adviseert organisaties die willen transformeren naar contextgedreven werken en organiseren.
Lees andere s: